Disseny de projectes i pàgines web i manteniment informàtic a Tarragona

MENÚ

Microsoft denunciarà Google davant les autoritats europees

La Unió Europea té oberta una investigació sobre un eventual abús de posició dominant per part de Google. Una investigació oberta a instàncies d'empreses europees que sostenen que Google penalitza a les companyies que poden suposar una competència.

Microsoft denunciarà Google davant les autoritats europees

Microsoft passa d'estar acusat a Europa a ser acusador. La companyia ha anunciat que denunciarà a Google davant les autoritats comercials de la Unió Europea. Microsoft acusa Google de conductes anticompetitives. Al blog on explica les raons de la seva iniciativa, Microsoft admet que ells mateixos són els primers a reconèixer les genuïnes innovacions que ha introduït Google i el seu elogiable treball per organitzar la informació mundial, però mostra la seva preocupació per conductes seves que busquen paralitzar l'existència de qualsevol alternativa competidora. Google té el 95% del mercat de les cerques a Europa, segons Microsoft. Una xifra que contrasta amb, per exemple, Estats Units on l'empresa de Bill Gates, a través de Bing o subministrant tecnologia a Yahoo, serveix una quarta part de les cerques.

La Unió Europea té oberta una investigació sobre un eventual abús de posició dominant per part de Google. Una investigació oberta a instàncies d'empreses europees que sostenen que Google penalitza en el seu cercador a les companyies que poden suposar una competència a alguns dels seus propis serveis. Alguna de les companyies denunciants està vinculada a Microsoft, però ara és la pròpia empresa de Gates qui pren la iniciativa. En el seu bloc, Microsoft recorda que no és la primera vegada que les autoritats frenen algun projecte de Google per presentar aspectes que vulneraven la llibertat de mercat i la competència. L'últim, la decisió d'un jutge de Nova York contra el seu projecte de digitalització de llibres.

Microsoft enumera conductes de Google que, al seu parer, justifiquen la presentació de la denúncia. Després d'adquirir YouTube el 2006, va posar en marxa mecanismes tècnics que restringien la capacitat de cercadors de la competència per accedir al servei i presentar resultats de cerca sòlids. "Bing i altres cercadors no poden competir en igualtat amb Google a l'hora de tornar resultats amb enllaços a vídeos de YouTube, el que desvia internautes cap al seu cercador".

El 2010, prossegueix Microsoft, Google va impedir que el sistema operatiu de Windows per a mòbils treballés plenament amb YouTube. Mentre el sistema operatiu de Google, Android, sí podia fer-ho. Amb aquest mateix problema s'ha trobat Apple.

Microsoft es recolza en una recent decisió d'un jutge de Nova York per reclamar que Europa prengui una postura davant el projecte de Google de denegar als cercadors de la competència l'accés als llibres orfes, els drets d'autor dels quals es desconeixen, i que Google projecta digitalitzar. Microsoft també enumera pràctiques restrictives de Google amb els seus clients publicitaris que limiten la interoperabilitat de les dades de les seves campanyes i se suma a les sospites que manipula resultats de cerca per perjudicar a serveis de la competència.

Més imatges
 

Més lectura sobre tecnologia, informàtica i desenvolupament Web
Vols fer un projecte o una pàgina Web amb nosaltres?

Si t'agrada la feina que fem i tens un projecte web o una idea, contacta'ns o deixa'ns les teves dades i et truquem ben aviat.

Aquest lloc Web fa servir galetes per tal d'oferir els serveis. Si hi navegues, entenem que acceptes l'ús de galetes. Veure informació de cookies » Tancar (10)