Disseny de projectes i pàgines web i manteniment informàtic a Tarragona

MENÚ

Consells per protegir-te de Cryptolocker (o altres ransomwares)

Has sentit a parlar del maleït virus de Correus? A PROactiu, la teva empresa d'informàtica a Tarragona, t'ensenyem a tenir cura de les males pràctiques a internet.

Consells per protegir-te de Cryptolocker (o altres ransomwares)

Què és un ransomware?

Un ransomware és aquell programa que restringeix l'accés als arxius d'un ordinador de forma il·lícita i exigeix un rescat econòmic per retirar les restriccions. El mètode més habitual és la codificació amb una clau secreta que només coneixen els atacants i per la qual sol·liciten una retribució normalment en diners virtuals o amb transferències via passarel·les de pagament de difícil seguiment. La paraula en anglès ransomware prové d'una agrupació de les paraules en anglès (ransom software).

Llavors podem dir que el que molta gent coneix com a virus de la Policia és en realitat un ransomware. Aquest ransomware utilitza el correu electrònic per propagar-se i encriptar les dades del teu ordinador.

Consells per evitar el desastre:

a. Còpia de seguretat

Tenir una còpia de seguretat fora de l’abast dels virus. No serveixen les típiques còpies en disc durs USB o unitats de xarxa compartides. Aquest tipus de còpies són poc segures tant per possibles atacs de virus com per altres catàstrofes com robatori, inundació o incendi. Per tant, direm que una bona còpia de seguretat és aquella que es troba externa a l’empresa, actualitzada i encriptada en servidors externs. A PROactiu t’oferim còpies de seguretat al núvol i encriptades per prevenir aquest tipus de desastre i que compleixen la LOPD.

b. Arxius adjunts

No executar ni obrir arxius adjunts (imatges, documents o enllaços) de correus electrònics no esperats, tot i ser de remitents coneguts. I fins i tot si són correus esperats prendre especial atenció a la extensió i nom dels fitxers adjunts o enllaços. Veiem amb més detall el tipus de fitxers :

  • Imatge : Una imatge normalment sempre serà amb algun tipus d’extensió següent : jpg, png, bmp, svg o psd. N’hi ha de moltes altres però mai obrir una imatge amb l’extensió .exe . Aquesta mai serà una imatge.
  • Document : Normalment els documents que s’envien adjunts a correus són doc(x), pdf o xls(x). No obrir mai cap document amb l’extensió .exe.
  • Enllaç : Si algú ens envia algun enllaç (per exemple Correus), us haureu de fixar a on porta aquest enllaç. En la imatge adjunta veureu que enlloc de portar-nos a una adreça http://www.correos.es/... ens porta a una pàgina completament desconeguda.
  • Comprimit : Prendre molta atenció a auqest tipus d'adjunt. Sempre haurem de fixar-nos en el tipus de document que conté.

c. Actualitzacions

Mantenir els sistema operatiu i aplicacions de tercers actualitzades. Sempre és aconsellable actualitzar tant el Windows com Adobe Reader, Java, Flash, Navegadors (Internet explorer, Edge, Firefox o Chrome) o qualsevol aplicació que tingueu a l’equip. Amb el servei SPA de PROactiu aquestes actualitzacions es realitzen de forma diària i transparent a l’usuari de l’equip.

d. Antivirus

Tenir un antivirus i actualitzat cada dia amb l’última versió de les base de dades i motor del mateix. A més, s’ha d’activar la detecció heurística de l’antivirus al nivell alt o molt alt. Amb l’antivirus administrat de PROactiu t’oblidaràs de gestionar i controlar l’antivirus, ja que ho farem nosaltres per tu.

En cas d'infecció...

El primer que haurem de fer és desconnectar de la xarxa l'equip infectat. A més, si està en una xarxa, s'hauran de desconnectar els demés equips. Això ho realitzarem per intentar evitar la propagació. A posteriori,contactar amb el vostre servei tècnic per realitzar una neteja dels equips i intentar recuperar la informació d'alguna còpia de seguretat, ja que desencriptar els arxius és una tasca pràcticament impossible.

Per qualsevol problema o dubte contacta amb nosaltres i t’ajudarem en tot allò que ens sigui possible.

 

 

Més lectura sobre tecnologia, informàtica i desenvolupament Web
Vols fer un projecte o una pàgina Web amb nosaltres?

Si t'agrada la feina que fem i tens un projecte web o una idea, contacta'ns o deixa'ns les teves dades i et truquem ben aviat.

Aquest lloc Web fa servir galetes per tal d'oferir els serveis. Si hi navegues, entenem que acceptes l'ús de galetes. Veure informació de cookies » Tancar (10)