Disseny de projectes i pàgines web i manteniment informàtic a Tarragona

MENÚ

10 anys del primer email amb virus

Sembla que la informàtica ha estat sempre lligada als virus, però hi ha cert tipus de virus que no són tan antics. L'exemple d'això és el tipus de virus que fan servir el correu electrònic com a mitjà de propagació que van complir 10 anys el passat dijous

10 anys del primer email amb virus

Melissa va ser el nom del primer virus que es va propagar usant el servei de correu electrònic. Sembla que la informàtica ha estat sempre lligada als virus, però hi ha cert tipus de virus que no són tan antics. Clar exemple d'això és el tipus de virus que fan servir el correu electrònic com a mitjà de propagació que van complir 10 anys el passat dijous dia 26. El primer virus d'aquesta classe va ser Melissa que va infectar al voltant d'1 milió de PCs i va causar uns danys valorats en més de 80 milions de dòlars. En comparació als virus existents a dia d'avui el virus Melissa sembla més aviat un joc de nens en lloc d'un virus potent. Va ser llançat el març de 1999 per David Smith.

El funcionament de Melissa va produir una caiguda massiva dels sistemes de correu electrònic al llarg d'internet obstruint les xarxes d'email corporatius amb un gran volum massiu de correus electrònics. L'assumpte dels correus era "Here is that document you asked for … don’t show anyone else;-)", i es va expandir mitjançant Microsoft Word 97 i 2000, Excel 97, 2000 i 2003 i a través del reenviament del mateix als primers 50 contactes de Outlook 97 i 98. L'arxiu adjunt es deia LIST.doc i contenia contrasenyes d'accés a 80 pàgines web pornogràfiques.

Van existir almenys 4 variants d'aquest, algunes de les quals van ser més perilloses ja que causaven més mal al esborrar arxius crítics de Windows. El seu creador, David Smith d'Aberdeen Township (Nova Jersey), va crear el virus original Melissa i va ser condemnat a 20 mesos de presó el 2002. A més d'això va haver de pagar 5.000 dòlars i complir una prohibició que estipula mantenir-se fora de contacte de xarxes d'ordinadors i Internet fins que el jutjat ho autoritzés.

Com a curiositat, el que es creu va ser el primer virus de la història és el conegut com Creeper, que es va distribuir en els 70.



Videos de la notícia

 

Més lectura sobre tecnologia, informàtica i desenvolupament Web




Vols fer un projecte o una pàgina Web amb nosaltres?

Si t'agrada la feina que fem i tens un projecte web o una idea, contacta'ns o deixa'ns les teves dades i et truquem ben aviat.

Aquest lloc Web fa servir galetes per tal d'oferir els serveis. Si hi navegues, entenem que acceptes l'ús de galetes. Veure informació de cookies » Tancar (10)